День читання. Акція «Березень. Читають всі!»

20 березня о 12.00 центральна бібліотека для дітей (вул. С. Бандери, 8) долучилася до акції «Березень. Читають всі!». Ідея проведення Обласного дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей, і ця акція вже стала доброю традицією. Івано-Франківська центральна бібліотека для дітей підхопила цю ідею та стала учасницею акції «Березень. Читають всі!»

До акції долучилися учні 3-х класів школи №11.  Для голосного читання цьогоріч обрана збірка казок І. Франка «Коли ще звірі говорили». Казки написані більше ніж 100 років тому, і сьогодні викликають у дитячий аудиторії різні емоції: радість, сміх, осудження, захоплення та багато інших переживань.  Ця збірка побачила свого першого читача ще у 1899 році, друге видання з’явилося у 1903 році. Українська малеча завжди з радістю сприймала Франкові казки, а сьогодні вони увійшли до золотого фонду українського письменства. У передмові до збірки І.Я. Франко писав: «Оці байки, що зібрані в тій книжці, то старе народне добро… Вони найбільше відповідають смакові дітей від 6 до 12 років. Заставлять їх сміятися і думати, розбуджують їх цікавість та увагу до явищ природи».

В своїй збірці „Коли ще звірі говорили” Іван Франко вдало використовує художні засоби, вживані в народних казках про тварин: зажерливості вовка, хитрості лиса, незграбності ведмедя, упертості осла тощо. Письменник ще більше підкреслив ці характерні особливості тварин, майстерно розкриваючи їх через вчинки або розмови персонажів. Все це відчули читачі, слухаючи казки у бібліотекці.

На акцію «Березень. Читають всі» до дітей завітали представник Департаменту культури при міськвиконкомі Валентина Часник та дитяча письменниця Ганна Степанівна Дорошенко. Діти слухали казки зі збірки І.Я. Франка у виконанні дорослих, дивились мультфільм «Фарбований лис», спілкувалися з письменницею.  

Додому йшли з книжками! Березень. Читають всі!

Відповідальні за підготовку та проведення заходу працівники центральної бібліотеки для дітей.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top