День Конституції України: говоримо з читачами

27 та 29 червня в центральній бібліотеці для дітей до дня Конституції України проводилися різноманітні заходи: демонструвався фільм «Конституція України вустами дитини», проходив флеш-моб «Назви одну зі статей Конституції України», проводився тест «Як добре ви знаєте Конституцію України?» та презентувалася мультимедійна презентація «Конституція незалежної України: історія свободи».

23 роки тому, 28 червня 1996 року, Верховна Рада ухвалила Основний Закон – Конституцію держави. Сталося це на п’ятий рік незалежності України, адже правники , депутати, науковці дуже ретельно працювали над кожним словом Основного Закону країни. День 28 червня став державним святом . Чому цей день такий важливий для нас?

В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються “законами”. Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом “Конституція”. Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни.
Наша Україна теж має свою Конституцію  закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.

Важко було б уявити наше життя, якби не було Конституції! Всюди би панували безлад та негаразди. Кожен робив так, як він вважав би за потрібне. Отже, Конституція України є дуже важливою для всіх нас: сумніваєшся як робити – читай Конституцію України! Усі ми різні, проте у всіх нас рівні права!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top