День відкритого спілкування з людьми похилого віку “ Вони заслуговують на нашу увагу та повагу”

1 жовтня 2018 року, в Міжнародний день людей похилого віку, протягом дня на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проходив день відкритого спілкування із людьми похилого віку “ Вони заслуговують на нашу увагу та повагу”

Всі відвідувачі “золотого віку”, які завітали цього дня до бібліотеки, не залишилися без особливої уваги. Квіти, солодощі, чай і, звичайно ж, допомога при виборі книг. Розуміння та підтримку отримав кожний. Користувачі висловлювали здивування, що їх не забувають та вдячність за турботу та тепло.


А о 14:00 працівники абонементу вирішили відвідати людей похилого віку з акцією-ініціативою “Книга йде до вашої оселі”, яка діє в рамках “ Домашнього абонементу ”, створеного при бібліотеці. Цього разу бібліотекарі навідалися до багатолітньої користувачки бібліотеки п. Надії Сороки, яка втішилася гостями, доброму слову, спілкуванню. Особливо вдячна вона була за цей візит, оскільки за станом здоров’я уже давно не виходить з дому і здебільшого проводить час із домашніми улюбленцями (яких у неї аж двоє: собака + котик). Пані Надя є доброю подругою бібліотеки уже більше 25 років (ще з часів спільної співпраці в осередку “Союз Українок”). Вона активно долучається до поповнення бібліотечного фонду, часто даруючи книги із сімейної бібліотеки, (здебільшого це новинки літератури, яких ще не має у фондах абонементу і за які вдячні не тільки бібліотекарі, а й користувачі). Приємна розмова, смачне частування смаколиками, покращили настрій як господині так і бібліотекарям та надовго залишили незабутні емоції.

На жаль, інша користувачка абонементу ЦБ, Коваліна Тамара Олександрівна, яка обслуговувалась в форматі “Домашнього абонементу” і яку хотіли відвідати бібліотекарі цього дня, відійшла у кращі світи, залишивши по собі добру пам’ять в їхніх серцях.
Доповненням до дня відкритого спілкування із людьми похилого віку були і фотороботи користувачки бібліотеки та учасниці багатьох заходів Мар’яни Сурмачевської, які прикрасили бібліовітрину та звертали увагу перехожих.

Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність розуміння піклування про людей похилого віку. Добрі справи завжди приносять користь, а, в першу чергу, нам самим. Тож робіть добро, не забувайте про своїх сивочолих користувачів і кожен день буде щасливим!
У проведенні заходу брали участь працівники бібліотеки: Кирста О.М., Лисенко Л. С., Микитюк У.С.
Відповідальна Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top