«Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил»

22 квітня – Міжнародний День Землі – свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що Земля потребує турботи й захисту.

     З метою виховання в дітей любові до природи, людяності, доброти, почуття патріотизму 19.04.2019 року в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з бібліотекарем СШ 10 Павлик-Андрусишин О.М. відбулась еко-година «Дай нам, Земле, з джерел твоїх сил».

     Діти з захопленням слухали розповідь  працівників бібліотеки, які застерігали їх не бути байдужими до природи, розуміти й берегти її, бути відповідальними за свої вчинки. «І тому, відпочиваючи чи просто гуляючи в лісі, в парку, на галявині , біля води, – сказала бібліотекар Романюк К. М.- ви завжди повинні пам’ятати: усе те, що вас оточує, милує ваш зір і слух, дає насолоду, треба залишити чистим і неушкодженим». Діти в свою чергу розповідали про свої спостереження в природі, дискутували про те , як зберегти планету зеленою . Особливо цікавою для дітей стала гра-обіцянка «Подарунок Землі», та гра «Можна- не можна». Під час заходу діти відгадували цікаві загадки про природні явища, тварин та рослини. Присутні з захопленням переглянули відео- презентацію «Червона Книга України», та взяли участь у конкурсі малюнків «Рослини Червоної Книги», за що були нагороджені солодкими призами.

В кінці заходу бібліотекарі ознайомили присутніх з літературою, яка була представлена на виставці «Знай, люби, бережи»,

Відповідальна Романюк К.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top