“Гірка пам’ять України”

У ХХ столітті український народ пережив одну з найстрашніших трагедій в своїй історії – Голодомор. Голод…Це страшне слово повертає нас в ті далекі 1932-1933 роки. Багато років минуло відтоді. Час лікує рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вшанування жертв Голодомору – це воскресіння нашої пам”яті. Пам”ять про знищених і невинно убієнних має об”єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування – тобто весь український народ. 

З метою гідного вшанування пам”яті жертв Голодомору і донесення для широкої аудиторії об”єктивної інформації про ці події, працівники бібліотеки- філії № 7 (вул. Дністровська,22) Івано-Франківської МЦБС провели 26 листопада 2019 року в ліцеї № 13 годину історичної правди “Гірка пам’ять України”.

Захід було розпочато піснею Оксани Білозір “Свіча”, яка присвячена усім загиблим під час Голодомору. Бібліотекар шкільної бібліотеки Ярова Л.О. розповіла присутнім про Голодомор 1932-1933 років, привела жахливі цифри цієї безкровної, людоморської війни радянської тоталітарної системи проти українського народу.

Зі сльозами на очах присутні слухали зворушливі вірші про Голодомор у виконанні учнів.  

Завідувачка бібліотекою Васіна М. І. ознайомила присутніх з книжковою виставкою “На довгу пам”ять молодій державі”, де були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та книги про спогади очевидців тієї страшної трагедії, а також підкреслила,що ці матеріали засвідчують про нечуваний в світі геноцид проти української нації.

Присутні запалили свічку пам”яті і вшанували хвилинкою мовчання всіх невинно закатованих  голодом жертв.

Відповідальні за проведення заходу  Васіна М.М. та Ярова Л.О.  

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top