Громадський діалог “Україна – Німеччина: найщиріші мости дружби” 2018 – рік німецької мови в Україні

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина
(Вольфганг Ґете)

Українсько – німецький рік мов відбувається згідно з рішенням міністрів закордонних справ двох країн, прийнятим у 2016 році, щоб поглибити взаємну довіру і дружбу між Німеччиною та Україною, а також зміцнити й налагодити співпрацю у культурно-освітній сфері.

За цей період в Україні пройшла ціла низка тематичних заходів, спрямованих на реалізацію завдань та стратегічних цілей у форматі цієї події.

13 березня 2018 р. о 13.30 в читальному залі ЦБ Івано – Франківської МЦБС (вул. П. Орлика,5) департаменту культури міської ради відбувся громадський діалог “Україна – Німеччина: найщиріші мости дружби”. Бібліотекар читального залу Світлана Балабан підготувала розгорнуту інформацію про культуру Німеччини і наголосила: “Протягом всього року саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей. Для багатьох молодих людей німецька мова – міст до серця Європи та шлях до професійного успіху”. Мультимедійний відеоряд до теми ”Одним поглядом” підсилив сприйняття інформації і допоміг учасникам розвіяти деякі міфи про Німеччину і переконатися в конкретних реаліях.

Заввіділом літератури іноземними мовами ОНУБ ім. І.Я. Франка Ольга Андріївна Войтичук захопила увагу присутніх авторською презентацією “Вивчаємо німецьку мову разом”. Також вона розповіла про діяльність Goethe-Institut в Україні, агітувала студентів долучитися до проектів та флешмобів, ініційованих Інститутом.

Студенти ПНУ ім. В. Стефаника активно обмінювались інформацією про Німеччину, обговорювали цікаві факти та відомості, коментували сюжети відеоряду. Веселою і пізнавальною була вікторина ”Знайомство з Німеччиною”. Неабиякий інтерес викликали в учасників заходу матеріали тематичної виставки “Sprache.Kulture. Deutschland”
Під час заходу.Івано-Франківське обласне відділення міжнародної ГО “Товариство німців “Відергебурт” анонсувало відкриття в Івано-Франківську 17 березня мобільної виставки “Німці в Україні: історія і культура” від Х століття до 1939 року.

Захід був дуже насиченим і динамічним. Сподіваємося, що ця подія спонукала учасників зустрічі зробити наступні конструктивні кроки у вивченні німецької мови.
Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top