“Голосить дзвін стривожено у квітні”

26 квітня 1986 року світ сколихнула страшна новина – сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільш техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе “до” і “після”. “До” і “після” катастрофи на ЧАЕС.

Цього дня працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Івано-Франківської міської ради разом з працівниками МНД провели годину пам’яті.

Ведуча розповіла про страшні факти аварії, про тих, хто ризикуючи здоров’ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Під час заходу прозвучав літературний набат “Голосить дзвін стривожено у квітні”. Бібліотекар ознайомила з літературою, яка описує трагічні події на Чорнобилі. Матеріали розповідають про той чорний квітневий день та про гіркі наслідки катастрофи для всього людства. Виставка представляє також художні твори, що описують сумні сторінки нашої історії: Сирота Л. “Прип’ятський синдром”, Алексієвич С. “Чорнобильська молитва”

Наприкінці всі присутні хвилиною мовчання пом’янули тих, хто захистив нашу землю від некерованого атома ціною свого життя.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top