«Голокост – шрам на серці людства»

26 січня о 13.00 в бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська,14) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради бібліотекарі провели годину-реквієм «Голокост – шрам на серці людства».

Бібліотекар Максимів М.Д. розповіла про одну з найстрашніших трагедій в історії земної цивілізації, жахливий нацистський злочин, породжений культивуванням антилюдської ідеології – Голокост єврейського народу.

Мільйони людей було знищено  гітлерівцями тільки  за належність до єврейського народу. Сьогодні нечисленні уже свідки оповідають нам про ті страшні події, а мовчазні меморіали, інші місця упокоєння жертв нацизму несуть пам’ять про загиблих у віки.   

Бібліотекар Іванів Х.Р. наголосила, що прийдешні і нинішні покоління повинні пам’ятати про ті страшні часи, що б в ніякому разі в історії людської цивілізації більше не повторилися подібні випадки Голокосту.

Тож   пам’ятаймо    ті   страшні часи   які   довелося   пережити   безневинному   єврейському  народу,  в  тому   числі   і  мешканцям   нашого   міста,  яких  по-варварськи  замучено  нелюдами  нацистської  Німеччини.

До перегляду було представлено книжкову виставку: Ю.Фоєрман  «Щоденник зі Станіслава», Л. Штрайт  «Станиславівські синагоги», Е. Цеклер  «Ви мусите жити».

Відповідальна за захід – Максимів М.Д.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top