«Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літа»

     В Україні щорічно в четверту суботу листопада, згідно з Указом Президента України, відзначається День пам’яті жертв Голодомору.

      До 85 – річниці Голодомору в Україні в бібліотеці-філії №8 ( вул. Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 22 листопада 2018 року відбулась година скорботи «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літа» для учнів 9-го класу ЗШ№6.

                     Бібліотекар наголосила – в цей день кожний із нас переосмислює нашу історію, її трагічні сторінки, незворотні наслідки та духовний резонанс. Ця трагедія спричинена суспільною колективізацією, людино-ненависницькою політикою сталінських часів. Як сталося, без стихій, без засухи, без війни, в центрі Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод звів у могилу мільйони людей?. Що це було? Це був геноцид, це була безкровна, людоморська війна тоталітарної системи проти українського народу.

                         В пам’ять про жертв Голодомору в бібліотеці була організована виставка-спомин «Голодомор геноцид в Україні», також учні мали змогу переглянути відеоролик «День пам’яті Голодомору».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top