Година історії “Соборність – національне свято єдності”

22 січня 1919 року збулась споконвічна мрія мільйонів українців – об’єднались століттями відірвані одна від одної частини єдиної України, Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

22.01.2020 р. бібліотека-філія №12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради теж долучилась до святкування. Завідувачка бібліотеки провела годину історії “Соборність  національне свято єдності”. Цей захід дійсно став символом об’єднання бібліотеки, Народного дому, та школи с. Микитинець. Говорили про історію України, визвольну боротьбу, про мрії і сподівання, а ще відвідувачі мали змогу переглянути книжкову виставку присвячену Дню Соборності.

Соборність – це символ боротьби за волю та незалежність. Порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри у світле майбутнє, а відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо будувати Україну.

Відповідальна за захід: Вовк О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top