Година української класики “Панас Мирний – корифей української прози”

Панас Мирний – класик української літератури, що належав до нечисленних письменників, яким вдалося реалізувати себе в літературі і одночасно побудувати блискучу державну кар’єру,
Постать Панаса Мирного захоплює духовною силою і цільністю, непохитністю і постійністю в своїх переконаннях. Його творчість – ціла епоха в історії української літератури. Під його пером проза здійснила перехід від “селянської оповіді до романів із соціально-психологічним осереддям”. Він назавжди став одним із корифеїв, основоположником українського соціально-психологічного роману й повісті.

13 травня о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася година української класики “Панас Мирний  корифей української прози”.

Бібліотекар Казакова Ірина ознайомила присутніх з життям та творчістю видатного українського письменника, ілюструвала свою розповідь цитатами і світлинами.
Твори класиків української літератури завжди користуються попитом у читачів, вивчаються у шкільній програмі. Користувачі бібліотеки активно брали участь в обговоренні літературної постаті письменника та його творчого доробку, зокрема відомих романів ”Хіба ревуть воли…” та “Повія”.

Бібліотекар читального залу підготувала і презентувала учасникам заходу бібліотечну виставку з однойменною назвою.
Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Казакова Ірина.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top