Година спілкування “Світла надія нашої держави”

Міжнародний день студента є офіційною пам’ятною датою
ООН, яка щорічно відзначається 17 листопада.

17 листопада 2018 р. о 13:00 год. в читальному залі ЦБ (вул. П.Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася година спілкування “Світла надія нашої держави”.

Бібліотекар читального залу Ірина Казакова розпочала свою розповідь з історії походження цього свята, першого відзначення та святкування Дня студента в Україні. “Для когось із 2-х мільйонів винуватців свята “День студента” – черговий нічим не примітний день, а для когось – день символічного об’єднання, підвищення ролі студентства в громадському та політичному житті…”, – наголосила бібліотекар.
Присутні студенти з цікавістю слухали розповідь та ділились своїми думками про теперішні реалії студентського життя. Весело розповідали про курйозні випадки із свого навчання.

Наш читальний зал гостинно приймає не тільки вітчизняних студентів, а й іноземних, зокрема: іранців, індусів, афроамериканців – студентів ПНУ ім. В, Стефаника, ІФДМУ та ІФНТУНГ, котрі чудово володіють українською мовою. Знання нашої рідної мови, безперечно, приємно вражає працівників бібліотеки.
Захід відбувся в невимушеній та дружній атмосфері, адже День студента – це свято, яке не знає національностей і віку. Це свято, коли на всій нашій неосяжній планеті святкують і веселяться представники однієї національності – ”студенти”.
Відповідальна за організацію та проведення масового заходу бібліотекар читального залу Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top