Година-реквієм: «В руках, що виростили хліб, не залишили і зернини»

…Несла свій хрест мовчазна Україна
Але не стала в скруті на коліна
Хоча й звірячий був над нею суд.
М. Василенко

Щорічно в четверту суботу листопада Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 32-33 років перед тими страждальцями, могили, яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях, доріг та цвинтарях, де насипані великі могили. Голодомор… Це злочин проти людини, проти народу, проти всього людства. Це наша історія. Розбиті життя, покалічені долі, втрачені надії…

24.11.2018 о 13.00 працівники бібліотеки-філії  №2 (Карпатська, 14) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в дитячій музичній школі №3 (Галицька,101) провели годину-реквієм: «В руках, що виростили хліб, не залишили і зернини» (до 85 річниці дня пам’яті героїв Голодомору).

Бібліотекарі розповіли про страшні події 32-33 років, а також присутні поділилися своїми історіями, які вони знають від дорослих про цей страшний голодомор українського народу. І наостанок усі присутні вшанували пам’ять невинних жертв тих страшних подій хвилиною мовчання та запалили свічки пам’яті.

Також до цього пам’ятного дня у бібліотеці філії №2 діє виставка «У пам’ять про скорботний 33-ій». На виставці представлені такі книги: «Голод 1932-1933 років на Україні», Джеймс Мейс «Ваші мертві вибрали мене, О. Німець «І серпом, і молотом, і голодом», «Моєї пам’яті печаль» та інші.

Відповідальна за захід: Дяків Р.Б., Максимів М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top