Година знаменної дати «Скарби історичної пам’яті»

…Щоб зберегти народу волю,
Щоб процвітав наш край завжди…
Вам, українські герої, за подвиг
слава на віки!
Петро Шмігельський.

13 жовтня 2017 року в бібліотеці – філії №8 (Блавацького,1) Департаменту культури міської ради відбулась година знаменної дати приурочена до 75- ї річниці створення УПА. На захід завітали учні 9 – 10 класів ЗШ №6.

Бібліотекар розповіла учням – щороку 14 жовтня, невипадково ця дата в календарі співпадає з великим християнським святом Покрови Присвятної Богородиці, відзначають День українського козацтва та 75- ту річницю створення Української Повстанської Армії. Адже УПА була покликана вести боротьбу за право українців мати власну державу. За це тисячі наших краян заплатили найвищу ціну – віддали свої молоді життя. А ті хто вижив у боротьбі з ненависними ворогами, гідно витримали випробування тюрмах катування, таборами та засланнями.

У цих святах закладена наша героїчна історія, наш непереборний волелюбний дух, любов до Батьківщини, готовність пожертвувати собою заради її процвітання і її незалежності. І сьогодні, коли агресор переступив наш кордон, цей волелюбний дух виривається і стає на боротьбу з тероризмом і перемагає під могутнім Покровом Богородиці.

На заході була представлена викладка літератури «Синів, Україно, твоїх не забули, які полягли у боях». Також учням було запропоновано переглянути фільм про УПА «Страчені світанки».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top