“Гетьман Павло Скоропадський у світлі історичних фактів”

«Я, гетьман усієї України, на протязі семи з половиною місяців докладав усіх сил, щоб вивести край з того тяжкого становища, в якому він опинився. Бог не дав мені сил справитись із цим завданням. І нині я, з огляду на умови, які тепер склалися, і керуючись виключно добром України, відмовляюся від влади»

З тексту зречення П. Скоропадського від влади

Павло Петрович Скоропадський – визначний український державний і політичний діяч, воєначальник, останній гетьман України. Один з лідерів та ідеологів монархічного гетьманського руху. Особа, навколо якої завжди точилися нескінченні дискусії, створювалися міфи і легенди. За свій недовгий період влади Павло Петрович зміг зробити для нашої держави більше, аніж деякі політики в період сьогодення.  П. П. Скоропадський – це та історична постать, яка залишила справді вагомий слід на сторінках літопису нашої української історії.

29.04.2018 року о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  відбулася інформина – мовою документів “Гетьман Павло Скоропадський у світлі історичних фактів”  ( до 100-річчя проголошення Української Держави (Гетьманату Скоропадського ).

Розгорнуту інформацію, з цікавими фактами та деталями підготувала бібліотекар читального залу ЦБ Зоряна Петрик.   Свій виступ вона розпочала з вагомої тези: “Після здобуття Україною справжньої незалежності і державного суверенітету ми нарешті маємо змогу по-новому подивитися на постать Павла Петровича Скоропадського — останнього українського гетьмана. Він належить до тих дійових осіб історії, навколо яких завжди точилися нескінченні дискусії, створювалися міфи і легенди. І навіть сьогодні, коли  для нас є стільки доступних джерел інформації, залишається і надалі багато недосліджених фактів про життя та діяльність Павла Петровича Скоропадського”.

Запрошені на захід гості активно приймали участь в обговоренні значимості  історичної постаті. Особливий інтерес викликав родовід Павла Скоропадського та доля його нащадків. Також, учасники жваво  коментували відеоряд: “Павло Скоропадський – останній гетьман України” та “Гетьманат Павла Скоропадського”. Спілкування гостей заходу продовжилось за дружнім чаюванням.

Бібліотекарями читального залу була підготовлена і презентована учасникам заходу книжкова виставка “Останній гетьман української держави”.

Однозначно, що такі заходи сприяють формуванню свідомої патріотичної позиції  у громадян.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу З. Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top