“Герої не вмирають і не здаються”

“На смерть стояли там Герої,

де був залюднений Майдан,

щити були в них замість зброї…

І серед них був наш Роман”

(Пам’яті Романа Гурика)

Нове століття народило нових героїв. Сімнадцятилітні юнаки та дівчата вийшли на Майдан, аби показати всьому світові, що є така Україна, яка ніколи не дозволить ворогові панувати над українським народом. Революція Гідності стала для кожного з нас своєрідним мірилом нашої порядності і честі. Гідно поступили ті, хто у ту ніч поспішав на Майдан , знаючи, що там доведеться глянути в очі смерті. За кращу долю України заплатили найвищу ціну і 7 прикарпатців які разом з Небесною Сотнею , полинули у Вічність . Наймолодший з них – Роман Гурик.

13 листопада 2019 р. працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели урок пам’яті “Герої не вмирають і не здаються”, на який запросили батька Романа Гурика, на вшанування його 25-и річчя.

Зустріч була організована для учнів обласного академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської ОДА (8-І кл. наставник Владика О. Т.,  8-П кл. наставник Фущич У. С.). По-родинному в теплій обстановці зустріч відбулась за круглим столом із філіжанкою чаю. Учні цікавились дитячими роками, його інтересами, а головне, як відносились батьки до його зовнішнього вигляду. Зі спогадів дізнались, що Роман займався плаванням, подорожував автостопом, приймав участь у шкільних заходах. Тобто був позитивною дитиною, відвертий, відкритий та чесний. Батько зачитав присутнім думки сина зі щоденника, які після його смерті віднайшли на персональній сторінці у фейсбуці. Зустріч доповнили вірші “Дума про Гурика”, автор учень 8-І кл. Грицак І. та “Хлопчик з нашого міста”, який зачитала учениця 8-П кл. Ангеліна; пісні “Біля тополі” у виконанні Грицака І. та “Небесна Сотня України”  у виконанні Михайловича В.

Бібліотекарі представили книжкову виставку “Герої не вмирають і не здаються” та продемонстрували відеоролик про відкриття пам’ятника  Роману на території Прикарпатського Національного Університету ім. В. Стефаника. На пам’ять про зустріч батько подарував учням значки “Революція Гідності”, а учні – портрет Романа з мамою та сестричками. І як годиться, присутні помолились за душі всіх Героїв Небесної Сотні.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ. Відеоролик “Герої не вмирають і не здаються ” змонтував завідувач відділу ABIS (інформаційно-аналітичного забезпечення) Гашевський Т.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top