“Віч на віч з Шевченком”Виїзна книжкова виставка в Івано-Франківській обласній філармонії ім. І. Маланюк

11.03.2019 року о 18:00 в Івано-Франківській обласній філармонії ім. І. Маланюк відбувся урочистий концерт “Не вмре повік твоє святе ім’я”, присвячений 205 річниці від дня народження Кобзаря (організатор – Об’єднання муніципальних мистецьких колективів м. Івано-Франківська, дир. М. Цюцьмаць).

Жителі міста, які завітали на святковий концерт, мали можливість ще раз пройтися Тарасовими стежками та глибше пізнати його неоціненні духовні надбання, познайомившись із матеріалами виїзної книжкової виставки “Віч на віч з Шевченком”, підготовленої і представленої працівниками відділу обслуговування ЦБ (абонементу ЦБ, вул. Короля Данила, 16 та читального залу ЦБ, вул. Пилипа Орлика,5) Департаменту культури міської ради. Містяни доторкнулися до невмирущого Шевченкового слова, переглядаючи “Кобзарі”, збірки його творів, біографічні книги, альбоми, альманахи, присвячені українському Генію. Вони з захопленням підходили до виставки і емоційно спілкуючись, обговорювали книги, дискутували, ділилися спогадами, розказували про місце Шевченка в їхньому житті.

З великим зацікавленням переглянули матеріали виставки і міський голова Руслан Марцінків та директор Департаменту культури Надія Загурська.
Присутні також переглядали чудові вишиті роботи користувачів бібліотек міста до даної теми. Багато людей захопилися рідкісними томами “Тарас Шевченко: мистецька спадщина” 1963, 1964 років видання. Дехто забажав придбати книги для власної бібліотеки, та працівники абонементу терпеливо пояснювали, що бібліотечні книги не продаються і гостинно запрошували всіх відвідати бібліотеку. Невимушено зав’язалася змістовна розмова, люди ділилися враженнями, обмінявшись телефонами для подальшого спілкування, знову звертались до перегляду книг Шевченка і про Шевченка. Знаково, що виставка зібрала біля себе людей різного віку та статусу. З великою вдячністю прощалися відвідувачі концерту із бібліотекарями, підкресливши всю вагу та важливість їхньої праці по популяризації вічного слова Українського Пророка – Тараса Шевченка.

Відповідальні за підготовку та проведення – Кирста О.М., Каретнікова Н. В. Данилів Л.В., Шегда М.Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top