«Вічна слава безсмертю хоробрих»

День Героїв, або Свято Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України. Це день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню українській нації, хто боронив Україну до останнього подиху. Свято Героїв відзначається 23 травня.
24 травня 2019 року з нагоди цієї дати в бібліотеці – філії №8 (вул. Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради  відбулась патріотична година  «Вічна слава безсмертю хоробрих» для учнів10-го класу ЗШ№6.
Бібліотекар розповіла учням історію проголошення, обрання саме цієї дати – 23 травня і традицію відзначення День Героїв.

Також бібліотекар згадала, що 23 травня 1938 року в місті Роттердамі загинув Євген Коновалець. Євген Коновалець – одна із найвидатніших постатей української історії ХХ століття, творець і командир найбоєздатнішої військової частини Армії УНР – корпусу Січових стрільців, очільник Української військової організації та голова Організації українських націоналістів. Вічна пам’ять всім борцям за волю України. Їх подвиг забути не маємо права. В пам’ять про полеглих за майбутнє України в бібліотеці було організовано книжкову виставку « Обличчя України в долонях її синів». Також учні мали змогу переглянути відеоролик «23 травня День Героїв».

На завершення заходу учні Героїв України вшанували хвилиною мовчанням.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top