”Від енергозбереження до енергоефективності”

11 листопада – Міжнародний День енергозбереження.

Рішення відзначати Міжнародний день енергозбереження з’явилось з ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE у квітні 2008 року. Відразу участь у проекті побажали взяти 20 країн, що дозволило цьому дню отримати статус міжнародного.

До Міжнародного дня енергозбереження  11 листопада 2019 року о 13:00 в читальному залі (вул. П. Орлика,5)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся актуальний інформікс ”Від енергозбереження до енергоефективності”.

 Бібліотекар читального залу Світлана Балабан коротко розповіла про відзначення та мету Дня: “ Основна мета – привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку відновлювальних джерел енергії. Енергозбереження вигідне економічно. Особливо важливо: економія енергії дозволяє зменшити забруднення навколишнього середовища. Будемо пам’ятати, що найпростіші заходи енергозбереження доступні кожному та можуть бути застосовані в побуті практично повсюдно.”

 В програмі заходу відбулося обговорення актуальної статті Василя Ковальського “Еколого-енергетична безпека держави залежить від рівня розвитку альтернативної енергетики” (Ковальський В. Еколого-енергетична безпека держави залежить від рівня розвитку альтернативної енергетики/ В. Ковальський // Голос України. – 2019. – 27 вересня (№185). – С. 8.) Автор наголошує: “…масштабні кліматичні зміни, погіршення якості довкілля актуалізують проблему екологічної безпеки, яка передбачає  ощадливе й відповідальне використання енергії, а також її виробництво з використанням відновлювальних джерел”.  

До обговорення з користувачами  бібліотекарі підготували в межах статті  розгляд таких важливих проблем: “Які першочергові кроки потрібно зробити в Україні, щоб зрушити проблему з місця?”, “Які біоенергетичні технології можна  застосовувати в Україні?”, “Наскільки дає змогу розвиватися біоенергетичним технологіям законодавче поле ?” та ін.

До заходу оформлена однойменна книжкова виставка.

Відповідальна за проведення заходу Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top