Відкритий мікрофон «Спільне читання – це наша найміцніша сімейна традиція»

Читання разом – це безцінний досвід і для дітей, і для батьків… Дорослі, частіше відкладайте свої смартфони і беріть до рук дитячу книжку. Це зблизить вас з власними дітьми і допоможе справдитися найзаповітнішим мріям!
Галина Теличук, письменниця.

Протягом 15 травня 2019 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся відкритий мікрофон «Спільне читання – це наша найміцніша сімейна традиція» з нагоди Року сім’ї та сімейних цінностей, Міжнародного дня сім’ї.

Батьки ділилися досвідом спільного читання: прочитане вголос обговорюють в родині митців; в династії постійних користувачів книгозбірні №5 діти озвучують цитати з улюблених художніх книг. А бібліотекар запропонувала приклади з періодики: діти читають вголос для дорослих; батько читає коли мама прасує; не змушувати дитину читати, а заохочувати грою (журнал «Кана» №8 за 2016). А для боязких, неслухняних, вередливих, замість покарання — казкотерапія з газети «Голос України» №234, №198 за 2017 р.; з видань Г. і К. Гагеруп «У страху великі очі», «Азбука хоробрості».

Тим часом бібліотекарі надали для присутніх довідку «Як створити родове дерево». Внаслідок, чисельна родина Матішаків склали свій родовід. Дітлахи грали в настільні журнальні ігри, змагалися в ігрових читаннях «Дощик», «Зернятко», «Голосок», «В ролях». Для дошкільнят працівники бібліотеки №5 запропонували книжки-картинки, журнали «Малятко», «Зернятко».

Поважне жіноцтво Пасічної ділилося прикладом читання Біблії в сім’ї, переглянувши відео «Навіщо читати Святе Письмо, якщо я його не розумію». А завідувачка бібліотеки №5 розповіла про Lectio divina в спільноті (читання, розважання, молитва, жити почутим Божим Словом щодня).
Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top