Відеоурок з обговоренням, присвячений Дню захисника України

13 жовтня бібліотекою-філією №1 по роботі з дітьми (Мазепи 11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся з учнями 4А класу ЗОШ №4 відеоурок з обговоренням, присвячений Дню захисника України.

Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. До уваги учнів бібліотекар запропонувала перегляд і обговорення відеоролика про історію свята Покрови Пресвятої Богородиці і її значення у житті українського козацтва. З цікавістю діти разом з бібліотекарем вивчали правила прийому в козаки, звичаї, побут та заповіді козаків.

Багато століть над нашою землею лунають пісні, які уславляють козаків.Учні прослухали одну з таких пісень “Їхали козаки”. Діти продемонстрували свої знання в розгадуванні історичної вікторини, козацьких приказках, а також з цікавістю взяли участь в розвазі біля мольберту “Кмітливі козачата”.


Багато років пройшло з тих часів, коли жили на нашій землі козаки. Зараз на сторожі держави стоять українські солдати. Вони захищають нас у повітрі, на суші та у водних просторах. Сьогодні почуття радості кожного з нас затьмарює війна на Сході України. На захід були запрошені воїни АТО. Назар Мельникович (позивний “Шах”) у своєму зверненні до учнів, висловив сподівання, що на зміну їм росте надійне покоління захисників України. Переглядаючи разом з дітьми відеоролик “Армія України.Відродження” Назар Мельникович розповів про міць і силу нашої Армії, відповідав на численні запитання дітей. Учні з цікавістю слухали розповідь Сергія Сивачука про Цивільний корпус “Азов”.

В знак подяки і шани героям АТО прозвучали вірші-вітання від учнів. Діти зробили з паперу літачки, на яких написали свої побажання воїнам АТО і під пісню “Вітаємо з Днем захисника України” подарували їх Назару Мельниковичу і Сергію Сивачуку.

Брати участь у конкурсах “Силачі”, “Браві солдати”,”Кроком руш” хлопчики довели, що ростуть мужніми і надійними майбутніми захисниками своєї Батьківщини.
Бібліотекар ознайомила присутніх з цікавою літературою біля книжкової викладки “Їм у віках судилося безсмертя”.

Відповідальна за проведення: Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top