“Вячеслав Чорновіл – буревісник української Незалежності”

У грудях ніс для всіх яскраве сонце,

Не шкодував, світився, скільки міг.

На тих дорогах, що до України,

Обрав найважчу з своїх доріг.

25 березня 2019 року о 12:00 працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Департаменту культури міської ради, годиною пам’яті вшанували видатну особистість новітньої історії України, незламного борця за її незалежність, Героя України – В’ячеслава Чорновола. Саме 25 березня 1999 року, 20 років назад,   за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем загинув В’ячеслав Чорновіл. Це була величезна втрата для України. Лише після його смерті люди збагнули, ким він був для України.   

В’ячеслав Чорновіл…Хто ж він для нас?.  

Він був борцем і завжди самим собою. Він ніколи не   відступав від принципів совісті, честі, обов’язку.                                                                                                                            Бібліотекар наголосила, що його шанують не лише на Черкащині, де він народися, а й в усій Україні та за її межами, адже він був провідником українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-90-х років, зміг об`єднати зусилля державників і прагнення нації до творення власної держави. Цей видатний політик був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення Незалежності України.

Уже  20 років минуло відтоді, як В`ячеслава Чорновола підступно вбили, організувавши смертельну автокатастрофу .Сама смерть його стала дзвоном на сполох. І здригнулася від розпачу і болю Україна.

Однак він залишився нашим сучасником. З нами він буде завжди у помислах і діях, у щирих молитвах за Незалежну Україну. Він є взірцем жертовного служіння Батьківщині, яке нині виявляється щоденно у вчинках тисяч свідомих українців, які відстоюють наші кордони на Сході держави.

Масовий захід призначений для широкого кола користувачів, відповідальна – бібліотекар 1 категорії Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top