“Всі фаворитки короля”

13 лютого 2020 р. о 16.00 год. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) письменниця, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Світлана Бреславська презентувала збірку новел “Всі фаворитки короля”. Модераторами виступили Ольга Деркачова та Марія Микицей.

Світлана Бреславська – поетеса, новелістка, перекладачка з польської, член Національної спілки письменників України. З квітня 2019 р. – голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України. Лауреатка міської премії імені Івана Франка 2016 року в номінації “Поезія”. Авторка трьох поетичних збірок: “Два кроки до раю” (2015), “Переступи поріг” (2015), “Вниз головою” (2016), наукових статей з літературознавства та валеології. За збірку перекладів з польської Бурнат Казімеж “Ілюзії вічності” в 2018 стала лауреатом премії ім. Юрія Яновського.

Нова книга Світлани Бреславської “Всі фаворитки короля” вийшла в світ в грудні 2019 року. Це збірка новел, написаних письменницею протягом тривалого часу. Усі її новели стислі, лаконічні, як правило, зосереджуються на одній події, що відбувається в житті окремої особи чи кількох людей, написані з краплинами помітної іронії, несподіваними сюжетами з елементами реального та фантастичного, побутового і міфічного. Як зауважила письменниця, вона довго відшліфовувала свої новели, весь час щось змінюючи, коли нарешті зважилася видати цю збірку.

На прохання присутніх авторка зачитала новели “Лелека”, “Крило”, “Химерія”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top