«Вплітаємо в душу кольори веселки»

Арт-терапія – це лікування мистецтвом. Ще в стародавньому Китаї для боротьби з нервовими потрясіннями практикували змальовування ієрогліфів. Нині дослідники виявили, що пишучи, малюючи чи ліплячи із пластиліну, людина повністю розслабляється, частота її пульсу суттєво знижується і це дозволяє їй бодай на короткий час опинитися у стані гармонії. Гармонії з собою.

Арт-терапія наголошує на тому, що у людини не обов’язково мусять бути проблеми. Головна мета арт-терапії – допомогти особі саморозкритися. Другим фактором є екологічність арт-терапії, її безпечність. Людина може не озвучувати свої проблеми, а, виконуючи які-небудь дії, починає сама їх вирішувати. Вона є одним з ефективних способів боротьби з депресією. До основних видів арт-терапії належать образотерапія (живопис, графіка, скульптура, різьба, інсталяція, вироби з тканини і шкіри тощо), бібліотерапія (робота з книгою), танцювально-рухова терапія, казкотерапія, музикотерапія і т.д.

20.09.2018р. на базі дитячого табору с. Лімниця відбувся День дозвілля для людей «золотого віку», до програми якого входила ціла низка різноманітних пізнавальних та розважальних заходів. Серед них –  заняття з арт-терапії «Вплітаємо в душу кольори веселки».

Бібліотекар читального залу міської центральної бібліотеки (вул. П.Орлика,5) Департаменту культури міської ради Ірина Тарновецька-Мороз провела заняття з арт-терапії і розповіла присутнім, як вона  на власному досвіді використовує арт-терапію: малює картини, пише вірші та пісні. Для наочності вона принесла і продемонструвала кілька своїх картин, прочитала вірші, розповіла, як саме їй допомагає мистецтво уникати депресивних настроїв, гармонізуватися і бути на позитиві. Присутні з цікавістю слухали її розповіді, задавали питання, ділилися власним досвідом.

Відповідальна за проведення заходу Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top