“Вони грудьми закрили світ від злого атому”

14 грудня 2017 року о 14:00 годині в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) МЦБС Департаменту культури міської ради, відбулася хвилина-спомин “Вони грудьми закрили світ від злого атому” до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня, в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли зупинити та обмежити руйнівну силу найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Дата 14 грудня обрана не випадково, адже саме у цей день було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Працівник бібліотеки Лесик Л.А. надала учасникам заходу короткий історичний огляд розвитку подій того дня – 26 квітня 1986 року, а також разом із користувачами бібліотеки спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам‘ять тих, хто пішов у вічність внаслідок тієї атомної катастрофи.

Відповідальна за проведення заходу Лесик Л.А.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top