Виставка-мозаїка «Мелодія різдвяної ночі»

Очікування і приготування до свята не менш приємні і радісні, ніж саме свято.

 новый коллаж.jpg2016-01-04-1424.jpg

З 23 грудня 2015 року до 20 січня 2016 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Г. Хоткевича, 52а) розгорнуто виставку-мозаїку «Мелодія різдвяної ночі». Для відвідувачів бібліотеки представлено чимало цікавих книг і безліч корисної інформації, як підготуватися до величного свята і збагатитися духовно.

А поринути у таємничу, сповнену див Різдвяну ніч, допоможуть такі книги:

Діккенс Ч. Різдвяна історія [Текст]/ Чарльз Діккенс . — Л.: Видавництво Старого Лева, 2012 . –158 с.

Лагерлеф С. Вифлеємська ніч [Текст] : різдвяні легенди/ С. Лагерлеф . – Л.: Свічадо, 2012. – 112 с.

Перед Божими яслами [Текст]: різдвяні легенди і перекази українських письменників/ упорядник Зоя Жук . – Л.: Свічадо, 2009 . – 196 с.

Різдвяна ніч [Текст]: казки, легенди, оповідання / укладач Зоряна Живка . – Л.: Свічадо, 2013 . – 136 с.

Кожне оповідання з цих книг – це розповідь про якесь різдвяне диво, що його творять не лише Божественне втручання в земні справи, а й людська доброта, прощення і милосердя. Щоб створити неповторну атмосферу Різдва, наповнену чудовими ароматами медової випічки, хвої, мандаринів, сіна, воскових свічок і затратити якнайменше коштів ( що у цей важкий для українців час вельми важливо ) бібліотекарі запропонували самим змайструвати маленькі креативні ялиночки : з макаронів-мушель, запашну – з сіна, легку ажурну – з ниток, смачну – з цукерок, сиру, фруктів, ароматну – з кавових зерен. Можна також виготовити різдвяний вінок із гілочок хвойних дерев і спорудити солодкий пряниковий будиночок.

З книги Ольги Вербинець, Віри Манько «Обряди і страви Святого вечора» читачі дізналися не тільки про звичаї і традиції святвечірнього стола, а й чимало цікавих рецептів різноманітних, хоч і пісних, зате смаковитих наїдків. Також цікавими є матеріали про звичаї і традиції святкування Святвечора і Різдва у різних куточках України і у Світі. Можна, наприклад, собі приготувати французьке різдвяне поліно. А щоб ще більше відчути , що свята вже близько, бібліотекарі надавали консультації з виготовлення паперових сніжинок, різдвяного павука , дідуха та інших святкових атрибутів та підготували рекомендаційно-бібліографічний список літератури “Січень крокує — свята дарує”.

Матеріали підготувала бібліотекар Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top