Виставка-імператив “Кинь курити сьогодні!”

Тютюн завдає шкоди тілу, руйнує розум, отупляє нації.
Оноре де Бальзак.

Про шкідливість куріння знають, мабуть усі. Тим не менше, ця небезпечна звичка, чи навіть хвороба, перетворилася на масштабну епідемію, яка набуває катастрофічних розмірів, що не можуть не лякати. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у всьому світі 90% усіх випадків смертей від раку легень, 75% смертей від хронічного бронхіту, а також 25% випадків смертей від ішемічної хвороби серця в тій чи іншій мірі викликані тютюнопалі́нням. Більше того, майже кожні 6 секунд у світі помирає людина, яка курить. Експерти прогнозують, що буквально через 10 років цей показник смертності збільшиться до одного курця в 3 секунди.

З інтернету.

31 травня 2018 р. протягом дня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) проходила виставка-імператив “Кинь курити сьогодні!” з нагоди Всесвітнього дня боротьби́ з тютюнопалі́нням.

Виставка оформлена цигаркою з великим написом: «НІ КУРІННЮ!», гаслами: «НЕ БУДЬ РАБОМ ЗВИЧКИ!», «ПАЛІННЯ НЕ ДОПОМОЖЕ ТОБІ СТАТИ КРАЩИМ!», «Паління – тенета, які зв’язують людину і роблять рабом». Поширюючи інформацію про тютюн з газет “Експрес”, “Галичина”, “Західний кур’єр”, журналу «Колосок»(2014, №2), буклета «Крок до прірви…», з книги А. Карра “Легкий спосіб кинути курити”, з різних інтернет-джерел бібліотекарі застерігали підлітків і дітей від бажання спробувати палити цигарки. Адже це не лише згубний вплив на здоров’я, але й – залежність, котра важко лікується. А потребуючі дорослі отримали листівки з порадами, як кинути палити. По-перше, треба сильно цього захотіти, почати очищуватись духовно, змінити оточення, зайнятися якимось видом спорту, вирішити життєву проблему з духівником чи психологом…

Нинішній день – ще один привід задуматись, що для кожного з нас важливіше, здоров’я чи сумнівне модне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять, десь глибоко дозрівало бажання кинути палити, то чому б не почати це саме сьогодні?
Виставку організувала: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top