Виставка-хроніка: «І обнялися береги одного, вічного народу»

День Соборності України — національне свято України, що відзначається щороку 22 січня. Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності. 22 січня 1919 року офіційно були об’єднані Українська та Західноукраїнська народні республіки, що задокументовано підписанням Акта возз’єднання республік. У 1919 році 22 січня на Софійській площі тисячі киян зібралися, щоб відсвяткувати подію.

22.01.2020 року у бібліотеці-філії №2 відбулась виставка-хроніка: «І обнялися береги одного, вічного народу» (до 101-ї річниці Дня Соборності України) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради. Метою є виховувати національну свідомість, людську гідність, глибоку повагу та любов до Батьківщини; формувати риси громадянина української держави; поглиблювати знання про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробуджувати інтерес до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до рідної країни. Соборність — це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави.

Здобутки попередніх поколінь продовжують своє життя в поколіннях прийдешніх. Вони допомагають, підтримують зберігати найсвятіше — пошану до наших батьків, дідів; справу боротьби за Українську державу.

Відповідальна за проведення: Дяків Р. Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top