Виставка-хроніка “На шляху випробувань: від Київської Русі – до європейської держави”

24 серпня Україна святкує 28-у річницю проголошення Незалежності. В цей день в 1991 р. Верховною Радою УРСР був підтриманий Акт проголошення незалежності України, з якого починається історія держави України в її сучасному вигляді.

Наша бібліотека з готовністю долучилася до загальноміського святкування та урочистостей з нагоди Дня Незалежності.

22 серпня 2019 року о 16.00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради презентували гостям читального залу виставку-хроніку “На шляху випробувань: від Київської Русі – до європейської держави”.   Презентація бібліотечної виставки відбулася на літературно-музичному вечорі “Незалежність цвіте в душі”, який до Дня Незалежності організував і провів творчий колектив Центрального Народного дому. 

Бібліотечна виставка діяла в читальному залі ЦБ з 22.08 до 26.08 2019 р. 

Провідний бібліотекар Надія Каретнікова підготувала до виставки розгорнутий коментар “Україна – незалежна країна”, в якому відмітила:” Незалежність України дає можливість кожному з нас стати господарем своєї землі, а для того, щоб ним стати, потрібно, любити землю, віддавати їй розум, серце, душу, захищати її від ворогів. І тут важлива активна громадянська позиція кожного з нас. Ми повинні продовжувати славну естафету боротьби за незалежність України…”

Гості читального залу зацікавлено знайомилися з матеріалами виставки. На виставці користувачі мали змогу переглянути історичні видання, тематичні монографії, світлини ювілейних фотоальбомів, добірку газетних та журнальних статей. Серед видань, представлених на виставці :

  • Антипович Т. “Незалежність – це процес, а не результат. Здобуваємо її сьогодні – через війну, дипломатію, економіку” / Т. Антипович // Країна. – 2019. – 33. – 11-14.
  • Брати Капранови Мальована історія незалежності України / Брати Капранови – К.: Гамазин, 2013. – 80 с.
  • Захист країни – незмінна мета // Урядовий кур’єр. – 2019. – 21 серпня (№159). – С.1-2.
  • Одна Батьківщина і двох не буває: сценарій // Позакласний час. – 2018.- 12. – С. 10-11.
  • Позднякова Т. Дві ходи на День Незалежності / Т. Позднякова // Демократична Україна. – 2019. – 9 серпня (№ 28). – С. 3.                  
  • Реформи невідворотні // Країна. – 2019. – № 30.  – С.16-21.
  • Україна буде. Знищити її нікому не вдасться. Йдеться тільки про ціну,  яку за це доведеться заплатити / В. Бедь, І. Заєць, В. Шовкошитний, І. Юхновський // Країна. – 2019. – № 33. – С. 19-24.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top