Виставка-рекомендація “Літні читання для серця і розуму”

“Коли я була маленькою, мені здавалося,
що літу нема ні кінця ні краю.
Воно тяглося переді мною
як нескінченна пора року.
Тепер уже це швидкоплинна мить”
Лусі Мод Монтгомері

З 1 червня 2019 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто виставку-рекомендацію “Літні читання для серця і розуму” з циклу “Сезонні читання в бібліотеці” в рамках проекту “Літо +”.

Літо  улюблена пора дітей і дорослих. А отже  попереду багато цікавого: подорожі, зустрічі, нові знайомства, багато вільного часу і безліч нових книг. Бібліотекарі підготували для користувачів добірку книжок, які варто прочитати! У спекотні літні дні вони подарують спокій і приємну прохолоду, ніби справжнє морозиво, а в дощові — будуть теплим сонячним промінчиком серед хмар. Короткі історії від Бруно Ферреро та П’єра Лефевра наче написані для спокійного літнього неквапливого читання і спонукають читача поміркувати над власним життям та віднайти у своєму серці мир та гармонію. Не залишить нікого байдужим і «Кульбабове вино» Рея Бредбері. Ця книга – справжня енциклопедія літа. Автор описує дні у неіснуючому містечку Ґрінтаун 1928 року. Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків, кульбабове вино, яке готує дідусь. Воно – як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно – як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен.

Не менш цікава книга Лусі Мод Монтґомері «Джейн з Пагорба Ліхтарів». Одинадцятирічна Джейн разом зі своєю мамою і суворою бабусею живуть у Торонто. Одного дня вона дізнається, що батько, якого вважала померлим, насправді живий і мешкає на Острові Святого Едварда. Переконана, що саме батько винен у розлученні з мамою, Джейн лишень під послухом відвідує його під час канікул. І власне тут, на острові, починають відбуватися незвичайні події. Це сповнена тепла повість про те, що мрії здійснюються, і про те, що в кожному з нас прихована велика сила — потрібно тільки трішки віри і любові, щоби її розпізнати.

Літо  це така пора року, коли можна втілювати в життя божевільні плани, пригадати забуте хобі, зануритися в море пригод. Книги про захопливі мандри  те, що потрібно для літа. Можна подорожувати не виходячи з дому. Нова іспанська проза заслуговує на захват і повагу. Карлос Руїс Сафон з серією “Цвинтар забутих книжок”“Тінь вітру”, “Гра янгола”, “В’язень неба”) вразить динамічним сюжетом про чари книжок, пристрастей письменників, творчих інтриг на фоні історії Іспанії 20-х – 60-х років ХХ століття.

Добірка журнальних статей “Літо у розпалі” містить багато корисної інформації та пропонує план дій на гарячу пору року, а також поради, як уберегтися від спеки та скористатися вітамінними принадами літа. Господині можуть переглянути рецепти та приготувати у себе вдома прохолодні літні напої, фруктово-ягідні десерти та інші смаколики. Наприклад, зробити домашнє морозиво, в яке можна додавати фрукти, горішки, тертий шоколад, тощо А справжнім майстриням, які не люблять байдикувати, пропонуємо створити чудове літнє намисто, модну сумку чи капелюшок власноруч.

“Літні” книги можна читати: біля вікна в рожевих променях ранкової зорі з горнятком улюбленої кави, на балконі в ніжному теплі призахідного сонця, в затінку дерев у найближчому парку, коли повіває свіжий вітерець, на дачі на килимку зі свіжоскошеної і вже трохи прив’ялої трави…
Вирушаймо назустріч літу! Заповнимо сторінки свого життя незабутніми літніми враженнями! Літня виставка буде діяти до 31 серпня 2019 року.

Відповідальна за організацію виставки Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top