Виставка-реквієм “ Смертями голодних шепоче земля

23-24 листопада 2017 р. в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька,100) діяла виставка-реквієм “ Смертями голодних шепоче земля” (До дня вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу в 1932 -1933 рр, до 80- річчю голодомору в 1946 р. на Західній Україні).

На протязі кожного дня бібліотекарі пригадували відвідувачам про зумисне морення голодом, насильницьке пограбування продовольства в населення східного регіону України, з метою знищення етнічних українців сталінським тоталітаризмом. Про що свідчив у своїх дослідженнях, маловідомий серед української громадськості, американський (корінний індіанець) вчений-радянолог Джеймс Мейс, публіцист. Його називають Людиною Правди, котра доклала усіх зусиль, щоб зірвати чорну КГБ-шну “завісу навчання” над українською трагедією ХХ століття “біблійних масштабів”. Саме Мейс назвав Голодомор 32-33 рр. Геноцидом і запровадив акцію “Запали свічку пам’яті”, перший розповів правду Україні і цілому світові про 57 мільйонів невинних жертв. Про його діяльність можна почитати з газети “День” (2017 рік №28-29, №207-208 та за інші роки), редакція якої посмертно випустила книгу публікацій — Джеймс Мейс “Ваші мертві вибрали мене”.

Дорослі читачі ознайомилися з художньою літературою про голодомор: Н.Доляк “Чорна дошка”, С.Талан “Розколоте небо”, В.Барка “Жовтий князь, В.Сосюра “Третя рота”, Лев Гольденберг “З уцілілого в пам’яті:Голодомор”//День.–2015.–№217-218, переглянули документальну — ”Моєї пам’яті печаль”, “Станиславів і голодомор 1932-1933 рр.”, “Україна. Загартована болем”, “І серпом, і молотом, і голодом” та ін.

Для дітей на виставці представлено книги: “Народні оповідання”, О.Мак “Каміння під косою”, П.Запаренко “Дума про дитинство”,
А. Листопад “Біла молитва братика”.

Нам залишається пам’ятати і молитися за невинно і передчасно померлих українців, щоб не допустити подібного геноциду.
Відповідальна за захід Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top