Виставка-реквієм “Голокост – злочин проти людства”

Щорічно 27 січня ми відзначаємо Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, вшановуємо багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність. Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

З приводу Дня пам’яті жертв Голокосту працівниками бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківької МЦБС, департаменту культури міської ради 27.01 організували виставку-реквієм “Голокост – злочин проти людства”. На виставці представлені художні, довідкові та публіцистичні видання, фотоматеріали, журнальні та газетні статті.

Бібліотекар наголосила, що під час Голокосту було вбито від 5,5 до 6,1 мільйона євреїв. Три мільйони осіб було вбито в газових камерах, близько двох мільйонів розстріляно, інші померли від голоду, виснаження, примусової праці або нелюдських життєвих умов.
Дуже вразив читачів своєю правдивістю книга Кузнецова А. «Бабий Яр», в якій зібрано розповіді тих, хто вижив і своїми очима бачив страшні події вересня 1941 року, та те, як фашисти намагалися приховати злочини.

На сьогодні, Голокост – це уособлення людських страждань і абсолютного зла, символ трагічних подій для всього людства. Голокост — це жах, біль, смерть. Він не повинен повторитися і пам’ять про мільйони невинно загублених людей житиме завжди.
Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top