Виставка-привітання “Всьому початок є любов”

14 лютого в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківької МЦБС, департаменту культури міської ради була організована виставка-привітання “Всьому початок є любов”.

Бібліотекар наголосила, що День Валентина – свято доволі розповсюджене. Його святкують майже у всіх країнах світу. Сьогодні виникає дуже багато суперечок навколо цієї події. Зазвичай, стосуються вони походження святкування і його доцільності. Багато хто вважає, що це свято прийшло до нас із Заходу, однак це не так. Народилося воно (принаймні у тій формі, яку ми знаємо сьогодні) в середньовічній Європі, звідки згодом помандрувало до Америки, а до нас дісталось разом з незалежністю.

Завдяки виставці присутні поринули в світ кохання видатних поетів та письменників різних епох, обрали книги за вподобаннями, а також залишили валентинки-привітання на поличці та поділились цікавими фактами:

  • в деяких країнах чоловіки дарували своїм незаміжнім (ще) обраницям одяг: якщо дівчина приймала подарунок, вона погоджувалась вийти заміж за цього чоловіка;
  • колись дівчата вірили в повір’я: якщо дівчина побачить в цей день вільшанку (пташку), то їй судилось вийти заміж за моряка, якщо горобця, то судився їй бідняк, з яким вона все ж таки знайде своє щастя, а щиглик обіцяє їй чоловіка-мільйонера;
  • більша частина валентинок, які отримують люди по всьому світу, – анонімні або написані лівою рукою чи справа наліво, щоб додати загадковості.   

Відповідальна Паркулаб Н.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top