Виставка-мозаїка “Невловима таємниця Різдва”

Наближаються Різдвяні свята, наповнені чудовими ароматами хвої, мандаринок, солом’яного дідуха, запашної медової випічки, куті та узвару. Очікування і приготування до свята не менш чарівні, ніж самі свята.

А щоб добре підготуватися до радісного і світлого Христового Різдва 3 січня 2019 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради для широкого кола користувачів розгорнуто виставку-мозаїку “Невловима таємниця Різдва”.

Бібліотекарі рекомендували користувачам цікаві книги і журнали, в яких можна знайти безліч корисної інформації, як підготуватися до величного свята і збагатитися духовно.
А поринути у таємничу, сповнену див Різдвяну ніч, допоможуть такі книги:

Ґрібауді П. Казки Святої ночі: для дорослих, що зберегли серце дитини [Текст]/ П. Ґрібауді. – Л.: Свічадо, 2012. – 120 с.
Діккенс Ч. Різдвяна історія [Текст]/ Чарльз Діккенс . — Л.: Видавництво Старого Лева, 2012 . –158 с.
Лагерлеф С. Вифлеємська ніч [Текст] : різдвяні легенди/ С. Лагерлеф . – Л.: Свічадо, 2012. – 112 с.
Перед Божими яслами [Текст]: різдвяні легенди і перекази українських письменників/ упорядник Зоя Жук . – Л.: Свічадо, 2009 . – 196 с.
Різдвяна ніч [Текст]: казки, легенди, оповідання / укладач Зоряна Живка . – Л.: Свічадо, 2013 . – 136 с.

Щоб створити неповторну атмосферу Різдва і затратити якнайменше коштів, бібліотекарі пропонували самим змайструвати маленькі креативні ялиночки : з макаронів-мушель, запашну – з сіна, легку ажурну – з ниток, смачну – з цукерок, сиру, фруктів, ароматну – з кавових зерен. Можна також виготовити різдвяний вінок із гілочок хвойних дерев і спорудити солодкий пряниковий будиночок. З книги Ольги Вербинець , Віри Манько « Обряди і страви Святого вечора» читачі дізналися не тільки про звичаї і традиції святвечірнього стола, а й чимало цікавих рецептів різноманітних, хоч і пісних, зате смаковитих наїдків. Також цікавими є матеріали про звичаї і традиції святкування Святвечора і Різдва у різних куточках України і у Світі.

Можна , наприклад, спробувати приготувати французьке різдвяне поліно. А щоб ще більше відчути , що свята вже близько, бібліотекарі надавали консультації з виготовлення паперових сніжинок, різдвяного павука , дідуха та інших святкових атрибутів. Для любителів ароматної медової випічки стане у пригоді книга В. Манько “Медове печиво”. А в журналах “Добра кухня”, “Рецепти господині”, “Жінка”, “Дім, сад. город” господині можуть знайти багато переписів святкових страв на будь-який смак.
Тож, створімо і ми у своїй оселі світлу, радісну, чарівну атмосферу Різдва!
Відповідальна за проведення бібліотекар Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top