Виставка-калейдоскоп “Читай! Формат не має значення”

З 20-30 квітня 2018 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнута виставка виставка-калейдоскоп “Читай! Формат не має значення”. Її мета – популяризація вдумливого читання в будь-якому форматі (друкована чи електронна книга).

Книга – одне з найбільших чудес, створених людиною. З того часу, як люди навчилися писати, всі свої знання вони довірили книгам. Саме книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. “Книги – морська глибина, хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивні перли виносить” – сказав Іван Франко.

Користувачі бібліотеки взяли участь в експрес-опитуванні «Якій книзі ви надаєте перевагу: друкованій чи електронній?». Сьогодні ж ми маємо необмежений доступ до цього невичерпного джерела знань, адже на зміну паперовим книгам поступово приходять електронні, що робить читання ще зручнішим. Сучасні технології дозволяють у невеликому планшеті розмістити цілу бібліотеку. Це набагато простіше, будучи, скажімо, в дорозі, закинути до сумки тоненький рідер, ніж товсту книжку, і улюблені твори – щодня під рукою. Дехто користується такою можливістю, але є люди, які нізащо не відмовляться від паперових сторінок, запаху друкарської фарби, можливості тримати книгу в руках та милуватися її ілюстраціями. Читачі зійшлися на думці, що, звичайно, новітні досягнення роблять життя людей насиченішим та комфортнішим, але душі мільйонів зігрівали і продовжують зігрівати книги, які не потрібно підключати до електромережі і в яких ніколи не сядуть батарейки.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top