Виставка-досьє «ЗУНР – провісниця держави України»

Перший листопад був, є і залишився в українському житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель, виникла національна українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західно-Українською Республікою.

Світлі постаті героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом, вояцькою гордістю та джерелом національної традиції для майбутніх поколінь української нації.

У зв’язку з цією історичною подією 1.11.2019 року у бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була організована виставка-досьє «ЗУНР – провісниця держави України» (до 101-ї річниці проголошення ЗУНР).

Кожне покоління звертається до минулого, говорить з минулим, щоб почерпнути звідти досвіду для сучасного й майбутнього, почерпнути знання з історії й зробити висновки для майбутніх дій. Світле майбутнє народу кується в його власній незалежній державі.

Минають роки…1-й листопад 1918 року належить історії. Нині – він чарівний спогад, наче прекрасний сон, що приснився нашому народові. Пролинуть ще десятки літ і тільки сивоголові старці будуть розказувати внукам про найкращий день історії Галичини.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top