Весняний ювілейний бібліотечник в форматі поетичної солянки “Голос молодіжної ліри”

У нас знову весна. У нас знову березень. І нам вже аж 5 років! Так, це “Бібліотечник”, який вкотре зібрав творчих друзів у теплих стінах місця, яке пахне книгами.

В неділю, 24 березня 2019 року о 16:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика,5), за організації абонементу ЦБ (вул. К.Данила, 16) Департаменту культури міської ради, знову зібралася молодь на весняний ювілейний бібліотечник, що  проходив  в форматі  поетичної солянки “Голос молодіжної ліри”. Саме в цей день хлопці і дівчата, небайдужі до поетичної творчості, відзначали п’яту річницю довгострокового літературного проекту “Бібліотечник”. В переповненому залі панував гарний настрій, добре слово, безпосередня щирість, атмосфера книги, поезії, музики та живого молодіжного спілкування.

Організатори “Бібліотечника” Ольга Михайлівна та Богдан Кирста щиро вітали присутніх і відразу налаштували усіх на позитив та цікаву розмову.

Традиційно молодь читала вірші та виконувала музичні композиції, а також всі ділилися спогадами того часу, коли вперше потрапили на «Бібліотечник».

Поезія переливалася словом, звеніла кришталем, витончувалася як найпрекрасніший діамант. Вона торкалася потаємних струн людського серця, стала його розрадою та сльозою.

Вечір був захопливим та яскравим, а неповторних барв надали самі учасники.

Тож настав час і вас познайомити із ними. І перше слово, звичайно ж гостям із інших міст.

Столицю України – м. Київ представляли аж 3 учасники, а саме:

  • надзвичайно багатогранна особистість – поетка, філологиня, фотографиня, керівниця лінгвістичного відділу та засновниця проекту “РІД”, СММниця і лідерка інді-гурту “Тільки Світло” – це ж Іванка Світляр!;
  • от і ще одна гостя з Києва – тендітна поетична Мія Островська;
  • порадував як поетичним словом, так і музикою ще один гість з Києва – Юрій Дубина, манера та темп виконання якого та ліричність текстів запам’ятовуються  відразу.

Черговий гість вечора – мандрівник зі Львова,  поет, мрійник, мандрівник  усміхнений та експресивний –  Богдан Кухта.

Автостопом прямо із Тернополя прибув до нас ще один гість емоційний та чуттєвий краєзнавець, поет та музикант – Назарій Мулярчук.

Цікавими та багатогранними були і представники молодої творчої еліти нашого міста, а саме:

Олександр Букатюк, Маряна Сурмачевська, Іванна Юрків,  Катруся Танчак, Герда Соняш, Ярослав Турів, Любомир Винник, Роман Надрага, Анна-Ніколіна Мотика, Сюзанна Мотрук, Марія Зіняк, а також уроженець Донбасу, який навчається в нашому місті –  Дмитро Бутенко.

Коли вони читали, то час зупинявся, а все навколо завмирало. Їхні вірші переносили слухачів у абсолютно інший вимір і зачаровували собою, тексти концентрували у собі емоційність та образність, мов заточували слова у вістря.
Традиційно, крім словесних картин, на Бібліотечнику лунала і музика. Тож з нами був давній друг Бібліотечників, музикант, письменник, філософ, лідер гурту “Сни Дріади” – вдумливий та емоційний Тарас Квітик,  який виступав ще на найпершому такому заході  і відтоді підтримує нас уже протягом усіх 5-ти років.

А струнний дует “Indigo Ribenion” завітав вперше, та вразив усіх інструментальною музикою, яка заставляє задуматись.

Далеко не  перший раз відвідує наші вечори і бард Ілля Кравець (уроженець Полтави),  який зачарував усіх своїми чуттєвими, меланхолійними піснями.

Хочете, щоб на наступному  нашому вечорі почули саме вас? Тоді слідкуйте за подіями, сміливо реєструйтеся, заповнивши електронну форму реєстрації.  Ви також можете стати частинкою історії, яка почалася 5 років тому… Маєте час до наступного бібліотечника. Чекаємо!!! Адже за словами учасниці заходу Анни-Ніколіни Мотики: “...саме на цій події незнайомці стають рідними, творча неадекватність (яку ми всі так любимо😅) ходить поруч з розумінням, а слова набувають потрійних сенсів і відкривають своє Задзеркалля. І як наслідок музично- поетичного міксу – емоційний шторм і заряд натхнення”.

Захід проведено для юнацтва. Відповідальна Кирста О. М.

Підтримати небайдужу талановиту молодь, це найкраще що ми могли зробити, а коли поруч – такі ж віддані, то результат просто вражає. Молодці! Супер круті!

Наша команда:

Незмінний ведучий і співорганізатор вечора – Богдан Кирста.

Смаколики (2 торти власного приготування): Ярослав Турів;

Світлини: Олександр Фітяк, Наталя Команяк.;

Дизайн  афіш:  Іванка Світляр (м.Київ);

Розробка макету логотипу для виготовлення подарунків: Олександр Процун (м.Хмельньницький);

Поліграфічна підтримка:  Поліграфія “Зебра” – ПП Корольчук В.

Інформаційна підтримка: UА:Карпати, журналіст Олександр Букатюк.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top