“Величне ім’я -Захисник вічизни”

6 грудня 2019 року о 13.00 год. завідувачка бібліотеки-філії №10 (вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з працівниками школи провели урок патріотизму “Величне ім’я -Захисник вічизни”, присвячений дню Захисника Вітчизни. 

Збройні сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона території, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості. Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч, їй охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

Після революції Гідності на початку воєнних дій на сході нашої країни розпочалася нова сторінка в історії Збройних сил. Попри тотальну руїну в армії корупцію зради втрати і підступність ворога українським військом вдалося відстояти Незалежність Батьківщини захистити власний народ від агресора а також цілком відновити обороноздатність ЗС України.

Запрошеними на урок патріотизму були два військові капелани – о. Віктор і о.Роман, які неодноразово побували у зоні бойових дій. Військові капелани-атовці розказували присутнім учням про історію української армії та про те, як в наш час солдати на Сході України забезпечують нам мир і спокій.

У кінці уроку присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жителя нашого села, який загинув за Україну –  атовця Юрчишина Р.І.

Оформлена книжкова виставка “Не здолати Україну», на якій представлені книги та періодичні видання,  що знайомлять з історією українського війська з давніх часів до сьогодення.                                             Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top