“Великі права маленької дитини”

17 травня 2018 р. в бібліотеці -філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи 11А) Департаменту культури Івано-  Франківської міської ради, бібліотекар Ідзьо Г. В. провела з учнями 4В класу ЗОШ №4 правову абетку “Великі права маленької дитини”.

Мета заходу розповісти дітям про їхні права, та обов’язки. Прищеплювати розуміння того, що людина живе в багатосторонньому світі і повинна вміти користуватися правами з Декларації прав дитини. Виховувати почуття гідності, відповідальності за свої вчинки.

Щоб краще закріпити свої знання бібліотекар з учнями провела ряд цікавих ігор та вікторин. Діти приймали активну участь у заході. Для того щоб краще запам’ятати свої права діти склали квітку “Наші права щасливе дитинство”. Ознайомилися з словами “Конвенція”, “Декларація”, “Право”, “Обов’язок”. За допомогою казкової вікторини “Хто порушив права казкових героїв”, діти на прикладі героїв відомих їм казок спробували роз’яснити статті Конвенції про права дитини. В ігровій формі юні правознавці захищали права казкових героїв. Гра “Здорове харчування” допомогла всім зрозуміти які продукти корисні для їхнього здоров’я. А також було переглянуто по відео ряд справ казкових героїв про права дитини. Наприкінці заходу в ігровій формі “Право чи обов’язок”, діти закріпити свої знання.

Біля книжкової полички “Великі права маленької дитини” Бібліотекар ознайомила дітей з цікавою літературою.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top