“Вартовий галицької брами”

26. 01. 2019 р. в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4 в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід “Вартовий галицької брами”приурочений 75 річниці від дня народження Степана Пушика.

26 січня йому могло би  сповнитися 75 – поету, прозаїку, публіцисту, фольклористу, літературознавцю, автору багатьох поетичних та прозових збірок, лауреату різноманітних премій та державних нагород, кандидату філологічних наук, професору  Прикарпатського університету, громадсько-культурному і політичному діячеві. 

Присутні на заході познайомилися з життєвим та творчим шляхом Степана Григоровича, дізналися, що його творча спадщина налічує  пів сотні різножанрових видань, які вміщуються в десяти томах книг, а ще є твори для дітей та 300 томів, по 200 сторінок в кожному, щоденника.

Усього творчого багатства, яке залишив нам у спадок письменник, не перелічити.

Захід доповнила виставка “Життєва тасьма Степана Пушика”, на якій представлена маленька частина його творів.  Користувачі бібліотеки також мали можливість переглянути відеофільм “Галичина: Хроніка нашої Незалежності” присвячений пам’яті Степана Пушика.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top