“Біосфера – глобальна екосистема планети”

 Можна сказати, що призначення людини полягає

                                   у тому, щоб знищити свій рід, попередньо зробивши

                                   земну кулю не придатною для життя…

Жан Батіст Ламарк

Бурхливий економічний розвиток у світі призвів до тотального нищення природи, став одним з головних чинників, який породив безвідповідальне ставлення до неї як людей загалом, так і владних структур зокрема. Екологічна система планети – перед загрозою жахливої деградації. Стан природнього середовища у багатьох регіонах планети оцінюється як кризовий, коли неможливим стає його самовідновлення і самовідтворення. Процеси впливу людини на природу стали  вкрай негативними і тільки прискорюються! Тут і парниковий ефект, і озонові дири, і кислотні дощі, і згубні концентрації радіоактивних ізотопів, і хімічне забруднення грунту, води, харчових продуктів тощо.

    12.03.2018 року о 14:00 працівники читального залу ЦБ  (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели в рамках виховної години з 7-А класом ЗШ № 4  (вул. Південний бульвар, 24) екологічний вісник “Біосфера – глобальна екосистема планети”. Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова презентувала учням науково-популярний екологічний всеукраїнський журнал «Екологічний вісник».

Засновником журналу є Всеукраїнська екологічна ліга. Тематичну спрямованість журналу визначають актуальні проблеми пошуків вітчизняних учених у галузі екології, ботаніки, біології, екологічного права та екологічного виховання. На його сторінках можна знайти інформацію про сучасні досягнення науки, про найгостріші екологічні проблеми, вплив довкілля на здоров’я людини, розвиток екотуризму. Також бібліотекар звернула увагу присутніх на цикл статей, де висвітлюється зарубіжний досвід містобудування із застосуванням новітніх технологій захисту довкілля, відновлюваних джерел енергії та раціональним використанням природних ресурсів та висловила  побажання в майбутньому застосувати цей досвід в місті Івано-Франківськ.

    Учні школи активно і зацікавлено обговорювали проблеми збереження довкілля, раціонального використання природних ресурсів, шляхи запобігання екологічним катастрофам. Бібліотекар подарувала дітям тематичні брошури та буклетики, зокрема: “Чому потрібно сортувати сміття”, “Як потрібно сортувати сміття”, “Як можна заробити на сортуванні Т П В”, “Як економити воду”, “ Це потрібно знати кожному!”.

        Відповідальна за проведення заходу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top