“Бібліотека в сучасному форматі: в пошуках нових ідей та рішень”

З 25 вересня по 1 жовтня 2017 року на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-франківської МЦБС Департаменту культури міської ради з нагоди відзначення 40-річчя створення міської центральної бібліотеки (01.10.1977 р.) та в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотекаря (30 .09) проходив тиждень відкритих дверей. Розпочався він презентацією виставки-інсталяції “Їхніми іменами примножується бібліотечна слава та історія” та представленням бібліотечних альбомів “Бібліотека – пам’ять поколінь, безперервний діалог в часі і просторі” та “Бібліотека в сучасному форматі: в пошуках нових ідей та рішень”.

Бібліотекарі познайомили присутніх з історією створення бібліотеки. Була згадана велика армія бібліотечних працівників, адже кожен із них прожив у цій бібліотеці своє життя, написав свою історію зі своїми не схожими на інші переломними та кульмінаційними моментами сюжету. Працівники абонементуЦБ з радістю зустрічали ветерана бібліотечної справи Рогацьку Софію Павлівну, яка працювала ще на зорі створення бібліотеки , а саме в бібліоттеці № 4, на базі якої і була створена ЦБ. Пізніше після централізації вона була завідувачкою бібліотеки-філії № 1. А завітала в бібліотеку шановна Софія Павлівна не одна, а з своєю дочкою Тетяною, яка також віддала бібліотечній справі багато років життя, і хоча на даний час вона проживає в Канаді, про роки праці в МЦБС не забуває. Згадує роки віддані даній бібліотеці і інший ветеран праці – Гольдіна Людмила Леонідівна, яка є постійним її користувачем.

Активісти бібліотеки вітали працівників із Всеукраїнським днем бібліотек власноруч спеченим тортом.(Оля Новак).

Протягом тижня кожен відвідувач абонементу ЦБ мав змогу переглянути цікаву, креативну фотовиставку в бібліотечному інтер’єрі- бібліофотосушку “В об’єктиві я, книга та бібліотека”, різноманітні матеріали якої висвітлювали розділи: ”Бібліотекар- розпорядник долі книг”, “Музика в бібліотеці”та інші. Увагу віх жителів мікрорайону привертала і бібліовітрина із тематичними світлинами. Фотоекспозиція ”Ще одна є з книжок книжка,та що ми зовем природа…” (працівники ЦБ на відпочинку) розповіла всім, що бібліотекарі вміють не тільки добре працювати, а й активно відпочивати. В кінці тижня для студентів вищих навчальних закладів проволились екскурсії бібліотекою та акція пробачення боржникам “Бібліотечна книга повертається до рідного дому”, яка нагадала всім в кого осіла бібліотечна книга -повернути її до бібліотеки.

Першого жовтня працівники абонементу в своїх стінах вітали освітян з днем вчителя, користувачів бібліотеки золотого віку- з Днем людей похилого віку, а творчу молодь нашого міста та інших міст України покликав бібліотечник “Музика збирає друзів” відсвяткувати Всеукраїнський день музики.

Отакий насичений виявився тиждень відкритих дверей у бібліотеці!!! Ініціатором проведення та відповідальною була завідувач відділу обслуговування ЦБ- Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top