Бук-маркет “Торебка іронічної прози”

З 26 лютого по 6 березня 2018 р. в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька,100) проходив бук-маркет “Торебка іронічної прози”.

Іронія (глузування, удавання) — насмішка, замаскована зовнішньою благопристойною формою; значення відмінне від сказаного, протилежне йому. Кожен автор своєї епохи оригінально розумів іронію. Античний Сократ: ”Я знаю тільки те, що нічого не знаю”; Т.Шевченко: “Од молдаванина до фіна / На всіх язиках все мовчить, / Бо благоденствує!” (як засіб звинувачення колоніальної політики царської Росії); Франкова іронія холодна, крижана — як засіб розвінчання потворного.
Бук-маркет — можливість вибрати книги в асортименті стилю (іронічна проза).

Саме в такий спосіб бібліотекарі вирішили розкрити фонд книгозбірні для відвідувачів. На виставці користувачам представлені твори української літератури ХХ ст: “Левине серце”, “Гола душа” П.Загребельного; “Позичений чоловік”, “Парад планет” Є.Гуцала; “Аристократ із Вапнярки” (як “об’єктивна суб’єктивність”). “Переверзії, “”Лексикон інтимних міст” Ю. Андруховича (іронія як єдина форма вільного погляду на світ), “Московіада” (романтична іронія). Зарубіжні автори: О’генрі “Король і капуста”, “Викуп за рижого вождя”, Оруел “Скотний двір”. А також — однойменна серія книг.

Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top