“Борцям за волю наш уклін”

14 жовтня давнє українське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято тісно пов’язується з ідеями захисту від ворогів.Тому водночас з Днем українського козацтва ми відзначаємо День створення УПА і День захисника України. Цей день – данина всім захисникам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. 

11 жовтня 2019 року в бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради відбувся історичний екскурс “Борцям за волю наш уклін”, присвячений Дню козацької слави, 77-річниці створення УПА та Дню захисника України.

Захід розпочала бібліотекар читального залу Атаманчук М.І., яка підкреслила, що історія – це пам’ять людського суспільства, його свідомість і совість, засіб самоочищення, виховання прийдешніх поколінь. І в період національного відродження, який ми сьогодні переживаємо, українці звертаються до своєї історії, духовних витоків народу, згадують тих, хто віддав своє життя за волю України. Бібліотекар повела присутніх в екскурс в минуле сторінками історії, розповіла про козацькі часи на Україні, про трагічну боротьбу за незалежність нашої Батьківщини у ХХ-му столітті Армії Української Народної Республіки та Української Повстанської Армії, поєднала давні події з подіями сьогодення,які відбуваються на сході України, закликала всіх бути відданими патріотами  своєї держави і пам’ятати про тих, хто, не жаліючи сил, здоров’я і життя відстоює незалежність нашої країни.

До 77-річчя УПА в читальному залі була оформлена книжкова виставка “ Безсмертна легенда української нації – армія УПА”, де присутні мали змогу більш детально ознайомитися з однією з сторінок визвольної боротьби українського народу за свою незалежність в роки Другої світової війни. 

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top