Дискусійний клуб англійської мови

Світлина від League of Tolerance Ліга Толерантності.📍 Заняття дискусійного клубу відбуваються в читальному залі міської бібліотеки (П. Орлика, 5) щоп’ятниці з 15 до 16:00. Участь безкоштовна.
Волонтер Ліги Толерантності Taras Hashevskyi ділиться власним досвідом: 💭 “Особливої підготовки перед заняттями в клубі немає. Кожна презентація, яку Сара готує до заняття, підготовлена двома мовами: англійською та українською. Раджу лише вивчити кілька привітальних фраз, а також пробувати дивитись улюблені серіали та фільми англійською з українськими, або відразу з англійськими субтитрами.”
Цієї п’ятниці темою для дискусії стали цілі SMART. Присутні дослідили правила їх постановки та сформували власні, переважно у сфері особистісного розвитку. 
Як зазначають учасники, додатковою вигодою зустрічей є можливість спілкуватись з носієм мови, навчитися розуміти вирази під час дискутування, самому висловлювати свої думки та подолати страх говорити англійською з малознайомими людьми.
Сара Берардо є громадянкою США 🇺🇸 і проведе в Івано-Франківську наступні 2 роки. Окрім організації клубу емоційного здоров’я вона є тренеркою Ліги Толерантності з соціального футболу і працює з понад 130 місцевими дітьми, включно з групою дівчат з ментальними інвалідностями. 👭⚽️

Screenshot from 2016-03-02 12:42:32

Добірка безкоштовних онлайн-матеріалів від Британської Ради
british-council
Американська англійська з службою новин “Голос Америки”
  • Голос Америки – на сайті можна слухати, читати та дивитись новини (які, до речі, розділені на два рівні – для початківців і для тих, хто здатний розуміти швидку англійську мову), а також можна подивитися короткі, але ємні уроки про сучасну американську мову.
voa_tv_cn
Українські портали
  • Liuro – це безкоштовний віртуальний портал для вивчення англійської мови. Тут Ви знайдете інформацію двох типів: для тих, хто має певні знання та хоче глибше розібратись в специфіці англійської мови, а також для тих, хто на початку цього шляху. Уроки на сайті написані українською мовою, що на сьогодні не так часто зустрічається в україномовному Інтернеті. Крім того, кожен урок супроводжують жартівливі комікси, що дозволяє розбавити серйозну атмосферу сухої теорії.
a_1e83501d
Screenshot from 2016-03-01 10:50:28
Screenshot from 2016-03-01 10:55:29
Англійська мова з duolingo 
  • Duolingo – один з найпопулярніших безкоштовних онлайн ресурсів для вивчення мови. Сервіс має дуже зручний та зрозумілий інтерфейс веб-версії, тобто сайту, так і мобільного додатоку.
    Курс вивчення мови побудований дуже зручно. Програма кожного курсу має декілька рівнів та побудована у формі дерева досягнень. Щоб перейти на наступний рівень Вам потрібно набрати певну кількість балів, які нараховуються за правильні відповіді.
Duolingo_logo
Соціальні мережі для вивчення мови
  • Lang-8 –  соціальна мережа навідміну від Вконтакте або Facebook призначений саме для вивчення мов, також є можливість подружитися з людьми з різних країн.
ogp
  • Lingq – це мовна освітня соціальна мережа, яка з’явилася на світ завдяки канадському поліглотові Стіву Кауфману.
    Сам Стів Кауфман каже, що вчив мови самостійно так, як вчать його діти. Вони до двох років слухають, а потім починають говорити. Ми, звичайно, не однорічні карапузики, у нас мислення працює інакше, тому на LingQ навчаються, слухаючи подкасти і читаючи тексти, а потім грають з новими словами.
    Важко говорити про 100-відсоткову ефективність, але популярність LingQ доводить, що багатьом цей метод дійсно допомагає.
LingQ-Logo1
Онлайн-курси англійської мови
  • Coursera – кожен із навчальних курсів доступний на безкоштовній основі, але для тих, хто хоче отримати сертифікат із персональною верифікацією – платні (30-40 доларів) сертифікати для окремих курсів.
coursera
  • EdX – безкоштовна інтернет платформа масових відкритих інтерактивних курсів, заснована Массачусетським технологічним інститутом і Гарвардським університетом. EdX проводить онлайн-курси університетського рівня  для слухачів зі всього світу на безоплатній основі.
edx
  • Udemy – онлайн-курси від кращих спеціалістів світу. Багато курсів є безкоштовними, але також є можливість вчитись на платних курсах. На цьому сайті Ви можете не тільки вчитись, а також і проводити свої курси.
9-On-Udemy
Аудіоматеріали
  • English as a Second Language Podcast – прекрасні подкасти, що завоювали безліч шанувальників по всьому світу! Ведучий – доктор Джеф Мак. Квилан (Dr. Jeff McQuillan) і Люсі, викладачі англійської мови, що живуть у Лос-Анджелесі. У кожному випуску в невимушеній манері і з гумором розбирається короткий діалог.
itunesimage3
  • Loyal Books – бібліотека безкоштовних аудіокниг на англійській мові. Є можливість слухати з сайту, або завантажити собі на комп’ютер, mp3-плеєр чи отримати додаток на свій смартфон. 
loyal-books-audiobooks-ebooks-6fef0d-w192
Вивчення мови з допомогою відео
  • АНГЛІЙСЬКА ПО-ПРОСТОМУ –  канал українського хлопця з Коломиї, який допомагає вивчити англійську мову з допомогою власних відео-уроків. 
Screenshot from 2016-02-29 14:52:59
  • hugosite – на сайті зібрано 365 коротких відео-уроків з американським акцентом вивчення англійської мови. Кожен урок триває від однієї до десяти хвилин. В загальному це понад тринадцять годин навчального матеріалу. 
Screenshot from 2016-02-29 14:00:09
Screenshot from 2016-02-29 14:42:29
  • Англійський як по нотах – вивчення англійської за допомогою музики, ігор, фільмів та плоского гумору. Дуже красиві відеоматеріали.
Screenshot from 2016-02-29 15:29:30
  • Как выучить английский язык самому?” – мотивуючі відео від Кіріла Скобєлєва, в цьому відеоролику він розповідає як вивчити англійську мову самостійно, без репетиторів, та платних курсів, взявши за основу свій власний досвід.
Screenshot from 2016-02-29 16:27:48
  • Doing English with Julian – відео-курс британського хлопця, дуже хороша вимова, різні теми, але завжди цікаво. Рекомендуємо для початківців.
Screenshot from 2016-02-29 17:02:47
Поділіться цим записом в: