Акція передачі Вифлеємського вогню миру “Вифлеємський вогонь миру- мир у кожний дім і кожну бібліотеку”

Вифлеємський вогонь миру

A post shared by Івано-Франківська МЦБС (@biblio.if) on

З 28 грудня 2017 року до 4 січня 2018 року на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Департаменту культури міської ради відбуватиметься акція передачі священного Вифлеємського вогню миру.

Уже стало доброю традицією (третій рік поспіль) приймати священний вогонь у стінах бібліотеки,  тож 28 грудня 2017 року о 17:00 директор МЦБС  Медвідь Г.М. та завідувач відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.  прийняли із рук учасників Івано-Франківської  скаутської організації “Пласт” Вифлеємський вогонь миру, для подальшої передачі його бібліотекам- філіям МЦБС та користувачам бібліотек.

Пластун Кирста Б.П. звернувся до присутніх з  вітальним словом, піснею та розповів історію передачі цього вогню. Користувачі дізналися, що розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру- це передріздвяна традиція, започаткована у 1986 році австрійською радіокомпанією ORF. Акція створена, щоб підтримати усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Австрійські пластуни беруть вогонь на місці народження Ісуса Хреста у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки від одного пластового осередку до іншого Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло миру, яке єднає християн на передодні Різдва.

Учасниками акції розповсюдження вогню миру стали і активісти бібліотеки Мілена Вітровська,  Штогрин Оля, Федорів Іра, які надали заходу молодіжного творчого забарвлення.

Акція триватиме до 4- го січня 2018 року,  і кожен при бажанні, зможе взяти собі до Різдва свічечку запалену від священного Вифлеємського вогню.

Відповідальна за проведення акції Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top