Актуальний репортаж «Свято народження нашої державності!»

22.01 – 100-річчя проголошення незалежності УНР

Ми йшли до тебе, незалежність,
Через віки, через роки !
Цей шлях пролили й застелили
Дочок й синів кров і кістки.

22.01.2018 року о 13.00 год. на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила, 16) Департаменту культури міської ради пройшов актуальний репортаж «Свято народження нашої державності!» (22.01 – 100-річчя проголошення незалежності УНР).

Протягом багатьох століть український народ не раз піднімався на боротьбу з поневолювачами. Море крові пролили наші предки, щоб повернути втрачену державність.

Бібліотекар підкреслила велике значення прийняття Центральною Радою III Універсалу і проголошення Української Народної Республіки. В перше була проголошена конкретна програма перебудови українського суспільства на демократичній основі. Український народ вийшов на історичну арену як самостійний творець власної історії, здатний на створення своєї незалежної держави. Був підірваний раніше недоторканий принцип «єдиної і неподільної» Росії, що сприяло національно-визвольній, антиімперській боротьбі інших народів. Велике значення для багатонаціональних Європи і Росії мало визначення шляхів справедливого вирішення проблем національних меншин в УНР.

Ця велична ідея жила в народі, на ній виховувалися покоління патріотів, вона вела на подвиг борців за волю у 40 – 50 роки, на ній постала кагорта шістдесятник, врешті, її втілено в Акті проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року.
Масовий захід підготувала Микитюк У.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top