Абетка професій “Праця годує, а лінь марнує”

“Лиш праця світ таким, як є створила,
Лиш в праці варто і для праці жити.”
(І.Франко)

6.09.2019 р. в бібліотеку-філію №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради завітали учні 2-3 класів разом із своїми класними керівниками. Деякі з цих дітей вже читають в нашій бібліотеці, а інші – стали читачами сьогодні.

Завідувачка бібліотеки запросила дітей до розмови. Діти охоче розповідали як вони провели літні канікули і як допомагали батькам по-господарству, а ще поділились мріями про свою майбутню професію.

Але щоб здобути добру професію треба багато вчитися, позбутися лінощів і байдужості до себе. Маючи велике бажання, людина може навчитися робити будь-що.
Діти граючись, навчалися: відгадували загадки та впізнавали професію, продовжували прислів’я та приказки про працю. А щоб учні краще засвоїли абетку професій, Олександра Степанівна познайомила їх з книгою Надії Репети “Абетка ремесел і професій”. Ця віршована абетка розповідає дітям не тільки про сучасні професії, а й знайомить з давніми ремеслами, які ще де-не-де збереглися в Україні.

Маленькі читачі також згадали казкових героїв, яких праця годує, а лінь марнує, а допомагала їм в цьому книжкова виставка “Землю сонце прикрашає, а людину – праця”.
Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top