Поетичний реквієм “Рабство у генах лікують повстаннями”

“Поет – наче промінь крізь темінь,
що тне всі тенета системи,
не мовкне, не гасне, не гине,
поет – наче совість Людини…”
(Н.Крісман, Р.Лесюк)

%d0%b1-%d1%84-1%d0%b1-%d1%84-2 %d0%b1-%d1%84-3 %d0%b1-%d1%84-4 %d0%b1-%d1%84-529 листопада 2016 року в приміщенні Крихівецької ЗОШ (с.Крихівці вул. 22 Січня 141 А) бібліотека-філія №9 с.Крихівці в рамках проекту “Співпраця сільської та шкільної бібліотек” спільно з шкільною бібліотекою провели поетичний реквієм “Рабство у генах лікують повстаннями”.

На наш захід завітало поетичне подружжя: львівська правозахисниця Наталія Крісман (поетичне псевдо Валькірія) та поет-крихівчанин, учасник АТО, Роман Лесюк. Їхні вірші, навіяні волелюбними вітрами Революції Гідності, лунали на багатьох Майданах по всій Україні, лягли в основу багатьох відеокліпів, друкувалися у багатьох збірках, на інтернет-сторінках та полюбилися тисячам українців. Спільна збірка патріотичних віршів вийшла під назвою “Рабство у генах лікують повстаннями”, присвячена вона їхньому синочкові Матвійкові.

На початку заходу ведучі коротко нагадали про події Революції Гідності, ознайомили з біографіями наших поетів та надали слово поетичному подружжю. Присутні прослухали вірші, які читали Наталя Крісман та Роман Лесюк, спогади про Майдан, про перебування пана Романа у зоні АТО. Учні школи читали вірші поетів, виконували пісню на слова поетичного подружжя та переглянули відеокліпи.

Для учасників заходу була організована виставка літератури “Не здолати Україну!!!”

Відповідальні за проведення заходу зав.філії №9 О.П.Малик та шкільний бібліотекар М.С.Хаджай

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top